OM MIG

 

I grunden är jag utbildad djurskötare, med ett gäng högskolekurser i bland annat grafik och akademiskt skrivande i bagaget. Valde sedan mellan design och bageri med det sistnämnda som förstahandsval, vilket ledde till lite allergichock och kraschade bagardrömmar.

 

Det jag istället gjorde då¨var att skapa kurskonceptet ”Bageritekniker för hemmabagare” för att lära alla hemmabagare att baka bättre och godare bröd. Jag är kursledare och konsult för Kungsörnen, föreläsare om mjöl och bakning, jobbar ibland tillsammans med Electrolux med olika bak-event med deras produkter.

 

Jag debuterade som kokboksförfattare med boken ”Nytt Bröd- baka gott utan gluten” (Ica Bokförlag) tillsammans med Jessica Frej i september 2013. Boken ligger fortfarande på topplistorna och har redan sålt nästan 10 000 ex i Sverige. Rättigheterna är nu också sålda till 4 länder, bland annat USA.

Vi kommer med bok nummer två i augusti och har kontrakt på två böcker till hos Ica bokförlag.

 

 

Du hittar alla hushållsprylstester samlade på bloggen

bakahemma.com

Jag började skriva på Lilla Gumman, en tekniksajt startad av Karin Adelsköld för cirka 2,5 år sedan, och mina intresseområden är naturligtvis hushållsprylar. Jag har bland annat gjort en mängd uppskattade degblandartester.

Jag gillar också villaprylar och har testat högtryckstvättar, målarsprutor, slipmaskiner och självgående gräsklippare bland annat.

Spelar periodvis osunt mycket PC-spel och Xbox, men har en kräsen spelsmak.

 

Bonusmaterial: Har jägarexamen, gillar PC, missbrukar make-up-tutorials på Youtube och tänker nångång börja tävla i armbrytning.

 

Foto:Sara Karlsson